Om SAFARI

Jalal Safari

Jalal Safari är grundare utav Safari. Hans vison är att blanda sitt konstnärliga skapande i kombination med sitt hantverkskunnade inom guldsmide och skapa smycken som inte bara är alldagliga smycken men också små konstverk i miniatyr som man bär med sig överallt och i resten av sitt liv.

Jalals resa inom smyckesdesign är mycket personlig; Vid varje skede av hans liv har inspirationen bakom hans arbete förändrats, för att återspegla de nya influenser han fått av livet och nya sätt att tänka på idéer som har fascinerat honom sedan hans smyckesresa började. När Jalal skapar försöker han att förmedla sina uttryck och känslor och översätta det i smycket på ett lekfullt sätt, samtidigt som han vill skapa en produkt som människor kan bära och koppla personliga band till.

Våra smykeskreationer är en alkemi av människans konstnärliga hantverk och yrkesskicklighet i kombination av naturens vackra och råa skapelser.

Som ung var han en konstnärlig själ. Jalal ritade och teknade av naturen och inspirerades av sin omgivning. Skapandet blev en central roll i livet. Som vuxen har han vidareutvecklat denna förmåga, utbildat sig i flertalet länder för att få så djupgånde kunskaper inom guldsmide och avancerad juvelteknik som möjligt. Detta för att ge sitt skapande en annan dimension. Dessa kompetenser har utvecklat honom som designer och gett honom privelegiet att få ge liv i sina tankar på en helt ny nivå.

Jalals resa är konstant och än idag reser han världen runt när han får möjlighet, för att hitta extraordinära ädelstenar och inspirerande hantverk och människorna bakom kunskaperna. Samt att lära sig mer om guldsmeders uråldriga hantverkstekniker.

En unik upplevelse

Safari är ett svenskt exklusivt smyckesföretag som fokuserar på att tillverka högkvalitativa juveler som har en tydlig karaktär. Vår vison är att skapa smycken utifrån en personligare stil där vi tillsammans med kunder lägger extra mycket kraft på formgivning och den konstnärliga processen i smyckesskapandet.
Vi ser inga begränsningar i varken materialval eller tillverkning och jobbar med alla typer av ädelmetaller. Vi jobbar också med ädelstenar både slipade och oslipade material. Mycket av vår formgivning är baserad på oslipade diamanter

eller gammalslipade diamanter i kombination med precision samt slipade färgstenar i olika modeller som guld, silver, platina och paladium. ”Våra smykeskreationer är en alkemi av människans konstnärliga hantverk och yrkesskicklighet i kombination av naturens vackra och råa skapelser.” Vi tummar varken på formgivning eller kvalité. Dessa ord sammanfattar vår filosofi i företaget, därför har vi valt att skapa alla våra smyckeskreationer på plats i vår egen studio i samarbete med skickliga guldsmeder, juvelinfattare och ädelstensslipare.

Konsultation

Vi förstår att smyckesinköp oftast är kopplade till en speciell händelse i varje människas liv därför vill vi ge denna händelse den bästa uppleves som möjligt.
Vi har medvetet valt att enbart jobba med tidsbokningar, på detta sett kan vi ge varje kund den tid och omtanke som krävs för att hitta just ditt unika smycke. I vårt showroom delar vi mer än gärna av vår expertis och hjälper dig skapa ditt drömsmycke.

Ni är hjärtligt välkomna att besöka vår värld

Rekommendation

Fantastiskt duktig guldsmed med ett stort kunnande om sitt jobb. Rekommenderas starkt!

Johanna Hallung

Johanna Hallung

Kunde inte hittat ett bättre ställe som gjorde min vigselring! Blev så mycket bättre än vad jag kunde tänka mig. Otroligt fint bemötande. Tack!

Lisa Bjuerk

Lisa Bjuerk

Jag är verkligen nöjd med köpet. Jalal är professionell och duktig, han hjälpte mig och min man mycket.

Martina Klcovansky

Martina Klcovansky