Köpguide

Service, kunskap & kompetens

Människans värld är under ständig förändring, moderna tider har skapat moderna behov, nya trender och nya köpvanor. Detta har påverkat alla människor och även oss guldsmeder. Vi på SAFARI är väl medvetna att dagens kunder i större utsträkning handlar på nätet pris jämför och funderar runt sina inköp på ett nytt sätt än tidigare. Men vi på SAFARI tycker detta har blivit till vår fördel då våra kunder i större utsträckning är mer pålästa och bättre förbreda inför kommande smycks inköp.

Många gånger tror kunder att guldsmeden är dyrare än mass produktionen men så är sällan fallet med oss på SAFARI, viss minimal pris skillnad blir det självklart men jämför man servicen, kunskapen, kompetense och upplevlsen är den minimala pris förlust, Samtidigt får man inte glömma att ett smyckesköp är oftast kopplat till en unik händelse i livet vill man då uppleva det med en tråkig klick på skärmen endast.

För att vi ska möta våra kunder med den moderna pris utvecklingen, har vi då valt att jobbar transparant, vi är öppna för prisförfrågningar samt ger separata priser på lösa diamanter/ädelstenar samt arbetskostnad och material. Vi vill ge våra kunder en tydlig bild runt vad det faktiska smycket kostar och på så sett förklara vad du verkligen betalar för.
Till skillnad från många smyckesnäthandels hemsidor som tillverkar majoriteten av sina smycken på stora gjutanlägnings fabriker mestadels i Stor brittanen. Allt för allt för att hålla nere priser och ingen som helst kund omtanke och enbart ett eget intresse att bara tjäna snabba pengar.

Vi bryr oss om våra kunder, som guldsmed brinner vi för att skapa vackra juveler, passionen att skappa har drivt oss att bemästra ett av mänsklighetens äldsta hantverks yrken nämligen guldmsides hantverket. Läran om att smida den ädla metallen guld och formge den med omsorg med tusenårig kunskap som gått i arv allt för att kunna ge dig som kund en vacker och tidlös skapelse.
Med detta i vår grund har vi då valt att tiilverka alla våra smycken själva i Sverige, vi ger kunden möjligheten att träffa människan bakom hantverket samt anpassar och skapar varje smycke unikt efter kundens egna önskemål.

safari-jalal-showroom-jalal

Jalal Safari är grundare utav Safari. Hans vison är att blanda sitt konstnärliga skapande i kombination med sitt hantverkskunnade inom guldsmide och skapa smycken som inte bara är alldagliga smycken men också små konstverk i miniatyr som man bär med sig överallt och i resten av sitt liv.

Jalals resa inom smyckesdesign är mycket personlig; Vid varje skede av hans liv har inspirationen bakom hans arbete förändrats, för att återspegla de nya influenser han fått av livet och nya sätt att tänka på idéer som har fascinerat honom sedan hans smyckesresa började. När Jalal skapar försöker han att förmedla sina uttryck och känslor och översätta det i smycket på ett lekfullt sätt, samtidigt som han vill skapa en produkt som människor kan bära och koppla personliga band till.

Våra smykeskreationer är en alkemi av människans konstnärliga hantverk och yrkesskicklighet i kombination av naturens vackra och råa skapelser.

Som ung var han en konstnärlig själ. Jalal ritade och teknade av naturen och inspirerades av sin omgivning. Skapandet blev en central roll i livet. Som vuxen har han vidareutvecklat denna förmåga, utbildat sig i flertalet länder för att få så djupgånde kunskaper inom guldsmide och avancerad juvelteknik som möjligt. Detta för att ge sitt skapande en annan dimension. Dessa kompetenser har utvecklat honom som designer och gett honom privelegiet att få ge liv i sina tankar på en helt ny nivå.

Jalals resa är konstant och än idag reser han världen runt när han får möjlighet, för att hitta extraordinära ädelstenar och inspirerande hantverk och människorna bakom kunskaperna. Samt att lära sig mer om guldsmeders uråldriga hantverkstekniker.

Dessa möjligheter erbjuder vår guldsmedja

• Privat konsultation med kund ca 1 -1 tim 30 min
• Diamant och ädelsten skola på plats med vår egna Certifierade Diamant graderare från HRD Antwerpen ingår i vigsel och förlovnings konsultationen
• Prova ringar och smycken hitta rätt design
• Nytillverkning (utförs av oss på SAFARI i vår egna studio)
• Omarbetningar av kunds eget guld (utförs av oss på SAFARI i vår egna studio)
• Reparationer (utförs av oss på SAFARI i vår egna studio)
• Hand gravyr (utförs av oss på SAFARI i vår egna studio)
• Infattninga av diamanter och ädelstenar (utförs av oss på SAFARI i vår egna studio)
• Hjälp med omslipning av alla typer av ädelstenar samt om certifiering och gradering
• Hjälp med inköp av Diamanter, Vi kan med stolthet säga att vi har tillgång till en av nordens bredaste sortiment av Diamanter i alla färger,slippningar,
• Vi hanterar både rå diamanter och slipade diamanter
• Alla våra Vita(D,E,F,G,H) slipade diamanter över 0.30ct kommer med GIA eller HRD certifikat
• Värdering