Hantverk

Vackra juveler

Vi sätter stor vikt och stolthet i hantverket och traditioner, därför är majoriteten av SAFARI smycken tillverkade för hand i vår egna guldsmedja. Dessa handgjorda smycken präglas då med ett GR stämple detta stämple garantera att smycket är handgjort och guldsmeden är godkänd medlem i guldsmedsmästarnas riksförbund .
Att skapa vackra juveler kräver oftast mycket kunskap och omsorg, många kunder är inte medvetna men ett smycke oftast hanteras oftast av flera olika hantverkar.

Guldsmeden

Guldsmeden är den första som oftast får uppdraget att bearbeta ädelmetalen (guld,silver eller paltinum). Det är guldsmedens roll är att tillverka själva smycket. En skicklig guldsmed kan skapa i stort sett vilken design allt i från kraftiga till delikata små smycken det är bara fantasin som sätter gränser. Ett väl arbetad guldsmeds jobb har oftast längre livslängd än kommersiella smycken. Tittar man på antika välgjoda smycken ser man oftast hur de fortfarande håller ett väldigt god kvalitet trots att smycket är mycket gammalt. När smycket är färdigt hos guldsmeden skickas den sedan vidare till juvelfattaren.

Juvelfattaren

Juvelfattaren, är den personen som skall sätta fast alla diamanter och ädelstenar på själva smycket. Oftast är detta ett separat yrke och många få kunder känner till yrket. En skicklig juvelfattare förskönar smycket tiofaldigt.  Numera jobbar de flesta juvelfattare under mikroskop eftersom det är ett extremt delikat och hög precistion krävs om resultatet skall bli högsta kvalitet.

Handgravören

Handgravören, När smycket är färdigt hos juvelfattaren hamnar den ibland hos en hand gravör. Detta hantverks yrke är vädligt sällsynt numera, då hand gravörer är väldigt få. Maskin gravyr och kommersiella lösningar så som laser gravyr har i stort sett slagit ut många lokala handgravör och gjort att tillgängligheten att få sitt smycke handgraverad har blivit svårare. Dock har en stigande efterfrågan ökat då många kunder numera börjat uppskatta handgraverade förmål. En handgravör jobbar ganska likt en juvelfattare och många jobbar under mikroskop. Ett handgraverat ger sycket den sist touchen en och påvisar att juveleraren har verkligen bemödat sig att se till att smycket skall hålla högsta kvalitet på alla områden tänkbart.

Vi på SAFARI är stolta över

att kunna erbjuda alla våra kunder alla dessa kunskaper i vår egen atelje. Möjligheten att bemästra dessa hantverk gör att vårt skapande process är gränslösa. Oavsett om kunden önskar en avancerad eller ett enklare smycke jobbar vi alltid för att ge kunden högsta tänkbara kvalitet.
Boka konsultation

Dröm smycke

Kom och skapa ditt dröm smycke med oss, processen att skapa ett smycke med oss ser oftast ut så här:

1. Konsultation, vi täffas och pratar om vad kunden har för tankar runt smycket, pratar om , budget, design provar storlek och går igenom ädelstenar och diamanter

2. Guldsmed tillverkar smycket, och vi återkopplar för en återträff, där kunden kan se att smycket passar innan vi påbörjar själva juvelinfattning, handgravyr processen.

3. Slut möte då vi presenterar färdigt resultat till dig som kund i ett kort träff hät går vi igenom, sködsel av smycket, samt samtal runt smyckesförsäkring.

specialtillverkad

ONE OF A KIND

I huvudsak är alla våra smycken specialtillverkad till att passa varje kund unikt. Men vi erbjuder också möjligheten at personlig utmana dig själv då vi har tjänsten ONE OF A KIND som inbjuder dig till att få möjligheten att arbeta direkt med Jalal Safari guldsmed, juvelfattare och designer, vilket resulterar i ett helt nytt unik smycke kreation. Alla smycken som skapas ur ONE OF A KIND serien är unika och tilverkas endast i ett exempel varje smycke har ett unikt serie nr som är kopplad till det smycket.