Diamanter & ädelstenar

Diamantskolan

Intresset för diamanter och ädelstenar är stort, och många söker kunskap och information på egen hand. Dock vet vi att en personlig kontakt och profession är av högsta vikt då du köper ditt smycke. För att du lättare ska kunna orientera dig i det utbud som finns av diamanter och ädelstenar ger vi dig vid bokning av konsultation en mindre kurs, Diamantskolan, där vi går igenom bland annat:

- Diamantens 4C, Colour, Cut, Clarity, Carat
- Diamantens graderingar och kvalité, du får prova, se och känna på olika storlekar på sten
- Olika diamantcertifikat, vad de innebär och hur du avgör dess äkthet
- Hur olika slipningar ger olika karaktär åt stenen, vilken slipning som ger stenen mest briljans, vi tittar på oslipade stenar, gammalslipade, rosenslipade osv.
- Varför skiljer sig diamantpriser beroende på återförsäljare?
- Vad är Manmade Diamonds och vad skiljer i pris från en Mind diamond?
- Hur du hittar rätt sten för just dig, vad är viktigt för dig som kund? Du ska älska stenen du hittar – känna något speciellt när du ser den!
- Vad innebär de internationella termerna R, TW, W, VVS, VS, SI osv.

Råa ädelstenar

Nyfikenheten på ädelstenar är stor och sällan har kunden möjlighet att prata direkt med en expert inom området. Detta gör oss på SAFARI unika då du sitter ner med oss som köper in stenarna. Vi handlar ofta med råa diamanter och ädelstenar som vi slipar här i Sverige direkt för kund. Inget uppdrag med diamanter eller ädelstenar är för stort för oss. Vi har ett av Nordens starkaste kontaktnät för diamanthandel och är noga med att alla stenar är etniskt framtagna. Vi handlar givetvis enbart med konfliktfria diamanter, genom företag som följer Kimberlyprocessen .

Hos oss får du din sten direkt via diamantgrossist i Antwerpen eller Indien, utan mellanhänder, vilket gör att vi kan leverera din sten på 2-5 arbetsdagar.
Har du funderingar eller vill boka en konsultation, tveka inte att maila eller ringa oss.